Blog za dom, potovanja, vrt in življenjski slog
Najboljše Aplikacije Za Pohodništvo
Pohodništvo

Najboljše Aplikacije Za Pohodništvo

Najboljše Aplikacije Za Pohodništvo so nepogrešljiv spremljevalec vsakega pohodnika. Omogočajo nam lažje načrtovanje poti, sledenje lokaciji med pohodom, beleženje prehojenih razdalj in še mnogo več. V tem članku bom predstavil najbolj priljubljene aplikacije za pohodništvo, ki jih uporabljajo pohodniki po svetu in pri nas.

Zemljevidi za pohodništvo

Osnovna funkcionalnost, ki jo potrebujemo pri pohodniški aplikaciji, so zanesljivi zemljevidi. Brez kvalitetnih zemljevidov se na poti hitro izgubimo ali zaidemo na napačno pot. Najbolj priljubljene aplikacije za pohodništvo vključujejo podrobne zemljevide z označenimi planinskimi potmi in kočami:

MAPS.ME

MAPS.ME ponuja zemljevide za celoten svet, ki jih lahko uporabljamo brez internetne povezave. To je še posebej uporabno na odročnih območjih, kjer ni mobilnega signala. Aplikacija vključuje planinske poti in omogoča iskanje najbližjih koč.

Locus Map

Locus Map velja za eno najbolj prilagodljivih aplikacij za pohodništvo. Vključuje številne zemljevide, ki jih lahko prenašamo za uporabo brez povezave. Posebej uporabna je možnost ustvarjanja lastnih poti in točk za navigacijo.

ViewRanger

ViewRanger ponuja podrobne zemljevide za pohodništvo z označenimi planinskimi potmi. Posebnost aplikacije je možnost nalaganja poti, ki so jih objavili drugi uporabniki. Tako lahko sledimo preverjenim pohodniškim potem po svetu.

Najboljše Aplikacije Za Pohodništvo

Sledenje pohodniški aktivnosti

Poleg zemljevidov so za pohodnike uporabne tudi funkcije za sledenje svoji aktivnosti na pohodih. Aplikacije beležijo prehojeno razdaljo, hitrost, nadmorsko višino in še več. Najbolj priljubljene aplikacije za sledenje pohodniške aktivnosti so:

Strava

Strava velja za eno vodilnih aplikacij za beleženje športne aktivnosti na prostem. Med pohodom beleži razdaljo, hitrost, višino in lokacijo. Posebej uporabne so analize aktivnosti po končanem pohodu.

Wikiloc

Wikiloc je aplikacija namenjena izključno pohodništvu in drugim outdoor aktivnostim. Beleži parametre aktivnosti in jih prikaže na interaktivnem zemljevidu. Posebnost so poti drugih uporabnikov, ki jih lahko prenesemo in uporabimo za navigacijo.

READ  3 Slojna Vetrovke Za Pohodništvo

SportsTracker

SportsTracker prav tako beleži razdaljo, hitrost in pot med pohodom. Dodatno omogoča primerjavo aktivnosti z osebnimi rekordi in aktivnostjo prijateljev. Tako lahko medsebojno tekmujemo, kdo je najbolj aktiven.

Varnost na pohodih

Planine so lahko nevarne, zato moramo poskrbeti za lastno varnost. Sodobne aplikacije za pohodništvo vključujejo številne varnostne funkcije, od sledenja do klica na pomoč:

Alpify

Alpify je specializirana aplikacija za turno smuko in pohodništvo v gorah. Vključuje lavinsko varnostne funkcije, kot sta preverjanje lavinske ogroženosti in sprožanje lavinskega nahrbtnika na daljavo.

SOS Alarm

SOS Alarm omogoča takojšen klic na 112 v primeru nesreče v gorah. Aplikacija pošlje SMS z GPS lokacijo na vnaprej določene številke za hitrejše reševanje.

what3words

what3words razdeli svet na 3×3 metre velika polja in vsakemu dodeli unikaten 3 besedni naslov. S tem lahko reševalce enostavno usmerimo na natančno določeno lokacijo v primeru nesreče.

Vreme na pohodih

Spremljanje vremenske napovedi je ključnega pomena za varno pohodništvo. Aplikacije za pohodništvo vključujejo zanesljive vremenske napovedi, prilagojene za gorsko okolje:

AccuWeather

AccuWeather ponuja zanesljive vremenske napovedi z možnostjo preverjanja vremena za posamezno lokacijo ali pot. Vključuje opozorila za nevarne vremenske pojave, kot so neurja in toča.

WINDGURU

WINDGURU je specializiran za napovedovanje vetra, kar je pomemben dejavnik na pohodih. Poleg hitrosti in smeri vetra vključuje tudi občuteno temperaturo in višino valov za celovito sliko vremena.

yr.no

yr.no ponuja zanesljive vremenske napovedi za pohodništvo z natančnimi podatki o padavinah, temperaturi in vetru. Posebej uporabna je napoved za nadmorsko višino, ki je prilagojena razmeram v gorah.

Sklep

Sodobna tehnologija je nepogrešljivi del pohodništva. Zgoraj naštete aplikacije za pohodništvo omogočajo lažje načrtovanje in varnejše izvedbe naših pohodov. Najbolje je, da preizkusimo več aplikacij in izberemo tiste, ki nam najbolj ustrezajo glede na naš slog pohodništva. Ne glede na to, katero aplikacijo izberemo, pa nikoli ne smemo pozabiti na lastno presojo in planinsko etiko – le tako bomo uživali v gorah in hkrati poskrbeli za lastno varnost.

Related posts

Vse Za Pohodništvo

admin

Nogavice Za Pohodništvo

admin

Aktivno perilo za otroke

admin

Leave a Comment