Blog za dom, potovanja, vrt in življenjski slog
Aktivno perilo za otroke
Pohodništvo

Aktivno perilo za otroke

Aktivno perilo za otroke, namenjeno pohodništvu, postaja vse bolj priljubljeno. Starši iščejo oblačila, ki bodo nudila udobje, zaščito in funkcionalnost za njihove malčke na pohodih. V nadaljevanju bomo pogledali, zakaj je aktivno perilo primerno za otroke na pohodih, katere lastnosti mora imeti, na kaj moramo biti pozorni pri nakupu ter priporočila za nekaj konkretnih izdelkov.

Zakaj aktivno perilo za pohodništvo?

Aktivno perilo za otroke ima številne prednosti:

  • Dihajoč material omogoča, da se znoj hitro odvaja stran od kože in oblačilo hitro suši
  • Prilega se telesu in ne ovira gibanja
  • Ponavadi vsebuje UV zaščito za varovanje nežne otroške kože
  • Toplotno uravnava telo – ohranja toploto, ko je mrzlo in hladi, ko je vroče
  • Lahka in kompaktna za pakiranje v nahrbtnik
  • Enostavna za vzdrževanje – pere se v pralnem stroju

Lastnosti kakovostnega aktivnega perila

Ko izbiramo aktivno perilo za naše malčke je pomembno, da izberemo kakovosten izdelek, ki bo zdržal tudi bolj zahtevne razmere. Pozorni bodimo na:

Material

Najbolj priljubljeni so poliestrski ali mešani materiali, ki vsebujejo poliester ter elastan. Elastan omogoča raztezanje za udobje pri gibanju. Material mora biti dihajoč, hitrosušeč in toplotno uravnavajoč.

Šivi

Kakovostni šivi so ključni, saj bodo oblačila nosila naši malčki. Šivi morajo biti čvrsti in nedrseči. Pozorni bodimo tudi na zaključene robove, da se oblačilo med nošenjem ne cufa.

Udobnost

Oblačilo mora nuditi svobodo gibanja brez oviranja. Preverimo, da so elastični deli dovolj prožni in ne pretesni. Aktivno perilo za otroke

Zaščita pred soncem

Večina aktivnega perila ima vgrajeno zaščito pred UV žarki. Priporočljivo je, da ima vsaj zaščitni faktor 30. Tako bo koža naših malčkov zaščitena.

READ  Čevlji Za Pohodništvo

Kaj kupiti?

Na trgu je veliko blagovnih znamk aktivnega perila za otroke. Tukaj je nekaj konkretnih priporočil:

Hlače

Odlična izbira so lahke pohodne hlače iz dihajočega materiala z všitimi kolenskimi blazinicami. Primerne so hlače znamke Hannah, ki imajo tudi možnost prilagajanja širine v pasu za popoln oprijem. Na voljo so v več barvah.

Majica

Pri majicah priporočam tiste z dolgimi rokavi iz mešanice poliestra in elastana. Tako bo koža zaščitena tudi na rokah, majica pa se bo prilegala telesu za lažje gibanje. Dobra izbira je majica Odlo, ki ima tudi visok UV zaščitni faktor.

Anorak

Vetrovka oz. anorak je nepogrešljiv kos oblačila za pohodništvo. Priporočam model znamke The North Face, ki je lahek, vodoodbojen, dihajoč in toplo podložen. Ima tudi možnost prilagajanja širine v pasu.

Sklep

Upam, da ste dobili dober vpogled v to, zakaj je pomembno izbrati primerno aktivno perilo za vaše malčke za pohodniške podvige. Bodite pozorni na material, izdelavo, udobje in zaščito pred soncem. S kakovostnim aktivnim perilom bodo vaši otroci lahko uživali v naravi in raziskovanju brez skrbi.

Related posts

Najboljše Aplikacije Za Pohodništvo

admin

Pohodništvo Kranjska Gora

admin

Pohodništvo In Kolesarjenje Giz

admin

Leave a Comment