Blog za dom, potovanja, vrt in življenjski slog
Dnevne Sobe Dizajn
Dizajn

Dnevne Sobe Dizajn

Dnevne sobe so srce vsakega doma. To je prostor, kjer se družina in prijatelji zbirajo, se sprostijo in uživajo skupaj. Zato je pomembno, da je dnevna soba udobna, funkcionalna in lepo opremljena.

V tem članku bomo raziskali nekaj ključnih vidikov dizajna dnevnih sob, vključno z izbiro pohištva, barvnih shem, osvetlitve in dekoracij. Pogledali si bomo tudi nekaj trendov pri opremljanju dnevnih sob, ki jih lahko vključite v svoj dom.

Izbira Pohištva

Ko izbirate pohištvo za dnevno sobo, je pomembno razmisliti o udobju in funkcionalnosti. Glavni kosi pohištva v dnevni sobi so običajno sedežna garnitura, mize (npr. kavna mizica) in omarice za shranjevanje/predvajalnike.

Sedežna Garnitura

Pri izbiri sedežne garniture je ključnega pomena udobje. Izberite mehkejše blazine in materiale, kot sta usnje ali mikrovlakna. Če imate radi gnezdenje, izberite sedežno garnituro s pufovci ali veliko blazinami.

Barva in slog sedežne garniture naj se ujemata z ostalo notranjo opremo. Sodobne dnevne sobe pogosto vključujejo nevtralne barve, kot sta siva in bež.

Mize

Dnevna soba potrebuje vsaj eno mizo – bodisi kavno mizico ali stransko mizico. Te služijo za odlaganje skodelic, daljinskega upravljalnika, knjig in drugih predmetov.

Kavne mizice so ponavadi majhne okrogle ali kvadratne mize. Izbira materiala je pomembna – lesene mizice nudijo topel in pristen videz, steklene pa sodobnega in minimalističnega.

Stranske mizice so lahko izdelane v različnih slogih – shabby chic, moderno, rustikalno itd. Najbolje je izbrati stransko mizico, ki se ujema z ostalim pohištvom v prostoru.

Omarice in Predvajalniki

Televizorji so pogosto središče dnevne sobe. Zato potrebujete omarico ali stojalo za televizor, ki omogoča udobno gledanje.

Poleg tega potrebujete prostor za ostale elektronske naprave, kot so predvajalniki, zvočniki in usmerjevalniki. Nekaj odličnih rešitev:

READ  Grafični In Spletni Dizajn V Pisarni

– Medprostor pod televizorjem
– Omarice ali police ob strani televizorja
– Posebne omare za avdio/video opremo

Shranjevanje CD-jev, DVD-jev, knjig in drugega materiala za branje je prav tako pomembno. Knjižne police, omare s predali ali zabojniki so odlične rešitve.

Barvne Sheme

Barve v dnevni sobi vplivajo na vzdušje v prostoru. Svetle barve ustvarjajo odprt in zračen občutek, temnejše barve pa toplo in intimno vzdušje.

Ko izbirate barvno shemo, razmislite o namenu dnevne sobe. Želite ustvariti prostor za druženje ali prostor za sprostitev?

Barve za Družabne Dnevne Sobe

Za bolj družabne dnevne sobe so primerne svetle in nevtralne barve:

– Bela: čista, odprta
– Siva: sodobna, eleganca
– Bež: toplina, nevtralnost

Te barve se dobro kombinirajo z drugimi barvnimi poudarki, kot so blazine, preproge, zavese in dekoracije.

Barve za Sproščujoče Dnevne Sobe

Za bolj intimno in sproščujočo dnevno sobo so primerne te barve:

– Modra: pomirjujoča, spokojna
– Zelena: svežina, narava
– Vijolična: kreativnost, domišljija

Te barve delujejo pomirjujoče in spodbudno na počitek ter druženje. Kombinirajte jih z naravnimi materiali, kot sta les in ratan.Dnevne Sobe Dizajn

Osvetlitev

Dobra osvetlitev je ključna za udobno dnevno sobo. Kombinirajte naravno dnevno svetlobo s pametno postavljenimi lučmi.

Naravna Svetloba

Izkoristite naravno svetlobo z velikimi okni in drsnimi vrati na teraso ali balkon. Svetle zavese in žaluzije omogočajo nadzor nad količino svetlobe.

Postavite sedežno garnituro in delovni kot blizu naravne svetlobe za udobje.

Umetna Razsvetljava

Dopolnite dnevno svetlobo z ambientalno osvetlitvijo, lučmi in svetili. Nekaj nasvetov:

– Stropni svetilniki za razpršeno osvetlitev
– Lustre nad jedilnimi mizami
– Stoječe luči za bralne kotičke
– LED trakovi za posredno osvetlitev
– Svetila za poudarjanje dekorativnih elementov

READ  Grafični Dizajn Študij

Z dimljenjem ustvarite različne svetlobne scene za sprostitev ali druženje.

Dekoracije

Z dekoracijami dokončate videz dnevne sobe. Vključite lahko:

Tapete

Izrazite osebnost dnevne sobe s tapetami. Geometrijske, florealne, progaste ali barvne tapete dodajo značaj. Lahko tapetirate eno steno kot poudarek ali vse za dramatičen učinek.

Slike in Ogledala

Osebne fotografije, umetniška dela ali ogledala poživijo prazne stene. Velika ogledala optično povečajo majhne prostore.

Preproge

Preproge nudijo toploto in mehkobo. Izberite preprogo, ki se ujema z barvno shemo prostora. Postavite jo pod sedežno garnituro ali z njo poudarite jedilni kot.

Blatniki in Okraski

Blatniki, sklede, sveče, lončnice in drugi manjši dekorativni elementi dnevni sobi dodajo osebnosti. Postavite jih na police, omare in mizice.

Trendi

Tukaj je nekaj aktualnih trendov pri opremljanju dnevnih sob, ki jih lahko vključite v svoj dom:

Industrijski Slog

Industrijski slog vključuje surove elemente, kot so opeka, beton, jeklo in leseni tramovi. Odlično se poda minimalističnim dnevnim sobam.

Scandinavian Design

Skandinavski slog združuje preproste oblike, svetle barve in naravne materiale. Ustvarja zračen in sprejemljiv prostor.

Eklektičen Slog

Eklektična dnevna soba meša različne sloge in elemente. Bodite pogumni pri kombiniranju vzorcev, tekstur in barv.

Mid-Century Modern

Slog iz sredine 20. stoletja vključuje ikonične kos pohištva. Minimalistične oblike in naravni materiali ustvarijo eleganco.

Boho Chic Slog

Boho chic dnevne sobe so tople in osebne z rabljenim pohištvom, prti, blazinami in rastlinami. Ustvarite udoben kot za sprostitev.

Dnevne Sobe Dizajn

Related posts

Notranji Dizajn Hiše

admin

Fakulteta Za Dizajn Preizkus Nadarjenosti

admin

Fakulteta Za Dizajn Na Primorskem

admin

Leave a Comment