Blog za dom, potovanja, vrt in življenjski slog
Šola Za Notranje Oblikovanje
Notranje oblikovanje

Šola Za Notranje Oblikovanje

Šola za notranje oblikovanje je vodilna izobraževalna ustanova na področju notranjega oblikovanja v Sloveniji. Že več kot 20 let izobražuje bodoče notranje oblikovalce in arhitekte ter jih opremlja z znanjem in veščinami, ki so potrebne za uspešno kariero.

V članku bomo podrobneje predstavili Šolo za notranje oblikovanje, njene študijske programe, prednosti študija in možnosti zaposlitve po končanem študiju. Osredotočili se bomo tudi na praktično znanje, ki ga študentje pridobijo tekom študija.

Zgodovina

Šola za notranje oblikovanje je bila ustanovljena leta 1999 v Ljubljani. Njen ustanovitelj je Tomaž Krušič, eden vodilnih slovenskih oblikovalcev notranjih prostorov. Sprva je delovala pod imenom Dekorativa, leta 2007 pa se je preimenovala v Šolo za notranje oblikovanje.

Šola izvaja izobraževalne programe s področja notranjega oblikovanja, arhitekture in oblikovanja že več kot 20 let. V tem času je šolo uspešno končalo že več kot 1000 diplomantov. Mnogi od njih danes uspešno delujejo doma in v tujini kot notranji oblikovalci, arhitekti ali drugi kreativni poklici.Šola Za Notranje Oblikovanje

Študijski programi

Šola za notranje oblikovanje ponuja različne študijske programe:

Notranje oblikovanje

Gre za 3-letni program, ki študente izobražuje na področju načrtovanja, oblikovanja in opremljanja notranjih prostorov. Program je namenjen vsem, ki jih zanima urejanje notranjih prostorov – stanovanjskih, poslovnih, javnih.

Notranja arhitektura

Enoletni program namenjen poglabljanju znanj s področja načrtovanja zahtevnejših notranjih prostorov, projektiranja, poznavanja materialov in tehnologij. Primeren je za vse, ki želijo nadgraditi svoje znanje notranjega oblikovanja.

Oblikovanje

Gre za 3-letni interdisciplinarni program, ki študente usposablja za samostojno oblikovanje različnih izdelkov – notranje opreme, pohištva, svetil, modnih dodatkov in še več.

Zakaj študirati na Šoli za notranje oblikovanje?

Šola za notranje oblikovanje ima številne prednosti, zaradi katerih velja za eno najboljših tovrstnih šol v Sloveniji:

READ  Notranje Oblikovanje Stanovanja

Praktično znanje

Študij je izrazito praktično naravnan. Poleg teoretičnega znanja študentje veliko časa preživijo v delavnicah in ateljejih, kjer pridobivajo konkretne izkušnje z delom z materiali, orodji, tehnologijami. To jim omogoča lažji prehod v poklicno kariero.

Sodobna oprema

Šola razpolaga s sodobno opremljenimi učilnicami in delavnicami, kar študentom omogoča delo z najsodobnejšo tehnologijo. Na voljo so specializirane delavnice za les, kovino, tekstil in keramiko.

Priznani predavatelji

Na šoli predavajo priznani strokovnjaki s področja notranjega oblikovanja, arhitekture in sorodnih panog. Med njimi so tako teoretiki kot praktiki, kar zagotavlja uravnotežen prenos teorije in prakse.

Študij v tujini

Šola omogoča študijske izmenjave v tujini preko programa Erasmus+. Študentje lahko del študija opravijo na priznanih evropskih šolah za oblikovanje.

Zaposljivost diplomantov

Diplomanti Šole za notranje oblikovanje so zelo iskani na trgu dela. Mnogi takoj po diplomi dobijo službo v oblikovalskih birojih, arhitekturnih ali gradbenih podjetjih.

Karierne možnosti po končanem študiju

Študij na Šoli za notranje oblikovanje odpira številne karierne poti, npr.:

  • Notranji oblikovalec v oblikovalskem biroju
  • Samostojni notranji oblikovalec
  • Oblikovalec pohištva ali drugih notranjih elementov (svetil, preprog, tapet…)
  • Arhitekt
  • Oblikovalec razstav in sejmov

Diplomanti lahko delujejo v različnih panogah, od stanovanjskega, poslovnega do javnega sektorja (hoteli, restavracije, trgovine, muzeji…).

Zaključek

Šola za notranje oblikovanje slovi po odličnih študijskih programih, usmerjenih v pridobivanje praktičnih znanj in konkretnih oblikovalskih veščin.

Zaradi sodobnega pristopa, usposobljenosti predavateljev in dobrih zaposlitvenih možnosti za diplomante, predstavlja Šola za notranje oblikovanje odlično izbiro za vse, ki jih zanima področje notranjega oblikovanja in sorodnih panog.

Šola Za Notranje Oblikovanje

Related posts

Notranje Oblikovanje

admin

Oblikovanje Notranje Opreme

admin

Srednja Šola Za Notranje Oblikovanje

admin

Leave a Comment