Blog za dom, potovanja, vrt in življenjski slog
Vrtnarstvo Valner Dan Odprtih Vrat
Vrtnarstvo

Vrtnarstvo Valner Dan Odprtih Vrat

Vrtnarstvo Valner, ki se nahaja v bližini Ljubljane, vsako leto priredi dan odprtih vrat, na katerem obiskovalcem predstavi svoje delo in jim omogoči vpogled v pridelavo sadik zelenjave, dišavnic in okrasnih rastlin.

Dan odprtih vrat na Vrtnarstvu Valner je odlična priložnost za vse ljubitelje vrtnarjenja in tiste, ki jih zanima pridelava lastnih sadik. Na dogodku lahko obiskovalci spoznajo delo vrtnarjev, izvejo nasvete za gojenje rastlin in se seznanijo z novostmi na področju vrtnarstva. Poleg tega lahko kupijo kakovostne in zdrave sadike za svoj vrt.

Zgodovina Vrtnarstva Valner

Družinsko vrtnarstvo Valner deluje že od leta 1992. Ustanovila sta ga zakonca Alojz in Marija Valner, ki sta svojo ljubezen do vrtnarjenja spremenila v posel. Sprva sta gojila predvsem zelenjavo, kasneje pa sta ponudbo razširila še na okrasne rastline in zelišča.

Z leti je vrtnarija rasla, danes obsega že več kot 5000 m2 površin v rastlinjakih. Poleg lastnikov v njej delata še njuna hči in sin z družinama. Tako vrtnarija ohranja družinski značaj, znanje in izkušnje pa prenašajo iz roda v rod.

Ponudba Vrtnarstva Valner

Vrtnarstvo Valner goji več kot 300 različnih vrst vrtnin, zelišč in okrasnih rastlin. V njihovih rastlinjakih boste tako našli sadike paradižnika, paprike, kumare, bučk, solate in še mnogo drugih vrtnin. Poleg tega ponujajo veliko izbiro dišavnic, kot so bazilika, žajbelj, origano in timijan ter okrasne rastline za balkon in vrtove.

Sadike in mlade rastlinice gojijo iz semena ali potaknjencev. Pri negi uporabljajo le naravna gnojila, saj želijo strankam ponuditi kakovostne in okolju prijazno pridelane sadike. Te lahko kupite v lončkih ali v sadilnih ploščah, primernih za sajenje na vrt.

Vrtnarstvo Valner Dan Odprtih Vrat

Dan odprtih vrat na Vrtnarstvu Valner

Vsako pomlad vrtnarija Valner priredi dan odprtih vrat. Letos bo potekal 12. maja od 9. do 17. ure. To je odlična priložnost, da iz prve roke izveste vse o pridelavi sadik zelenjave in okrasnih rastlin.

READ  Vrtnarstvo Naglič Ljubečna

Lastniki bodo obiskovalce popeljali po rastlinjakih in predstavili delo vrtnarjev v različnih letnih časih. Svetovali vam bodo, katere rastline saditi skupaj za boljši pridelek in kako poskrbeti, da bodo lepo uspevale. Predstavili vam bodo novosti med vrtninami in okrasnimi rastlinami ter odgovorili na vaša vprašanja.

Obiskovalci boste lahko tudi sami posadili sadiko paradižnika ali dišavnice v lonček in jo odnesli domov. Za otroke bodo pripravili ustvarjalne delavnice na temo vrtnarjenja. Seveda pa boste lahko tudi nakupili kakovostne sadike za svoj vrt ali balkon po ugodnih cenah.

Nasveti za obiskovalce

Če vas zanima obisk Vrtnarstva Valner na dnevu odprtih vrat, vam svetujemo:

  • Da se na dogodek prijavite preko spletnega obrazca ali jih pokličete, saj je število obiskovalcev omejeno.
  • Obute in oblecite se primerno za obisk rastlinjakov – udobna obutev in topla jakna bosta pravi izbiri.
  • Prinesite nakupovalne torbe ali voziček za prenos sadik.
  • Pripravite si vprašanja v zvezi z gojenjem rastlin, saj bodo lastniki na voljo za nasvete.
  • Fotografirajte zanimive kotičke vrtnarije in deljenje na družbenih omrežjih – lastniki bodo veseli vaše promocije.
  • Vzemite si čas in si v miru oglejte celotno vrtnarijo – dan je namenjen prav temu.

Če imate domač vrt ali kakršnokoli zemljišče, kjer bi radi gojili lastno zelenjavo in zelišča, vam toplo priporočamo obisk Vrtnarstva Valner. Spoznali boste delo vrtnarjev in odnesli domov koristne nasvete ter zdrave sadike.

Zaključek

Dan odprtih vrat na Vrtnarstvu Valner je odlična izbira za vse ljubitelje vrtnarjenja. Na enem mestu boste izvedeli vse o pridelavi sadik, kupili kakovostne rastline za svoj vrt in dobili strokovne nasvete izkušenih vrtnarjev.

READ  Kako gojiti bučke na vrtu?

Vrtnarija s ponosom odpira svoja vrata in predstavlja večletno družinsko tradicijo gojenja zelenjave in okrasnih rastlin. Obiščite jih 12. maja in izkoristite priložnost za nakup cenovno ugodnih in zdravih sadik!

Related posts

Nasveti za sajenje češenj

admin

Gojenje jagodičevja na vrtu

admin

Kako zasaditi dišavnice na vrtu?

admin

Leave a Comment