Blog za dom, potovanja, vrt in življenjski slog
Vrtnarstvo Hlebec
Vrtnarstvo

Vrtnarstvo Hlebec

Vrtnarstvo Hlebec je družinsko podjetje s tradicijo pridelave zelenjave in okrasnih rastlin. Ustanovljeno je bilo leta 1992, ko se je Simon Hlebec odločil nadaljevati družinsko tradicijo kmetovanja in se specializirati za pridelavo zelenjave ter vzgojo okrasnih rastlin.

Vrtnarstvo Hlebec danes obdeluje več kot 5 hektarjev površin, kjer prideluje pestro paleto zelenjave, dišavnic in okrasnih rastlin. Ponujajo tako sezonsko zelenjavo kot tudi sadike zelenjave, dišavnic in okrasnih rastlin za nadaljnjo sajenje doma ali na vrtu.

Zgodovina vrtnarstva Hlebec

Družina Hlebec ima dolgoletno tradicijo kmetovanja. Že Simona Hlebčeva starša sta imela manjšo kmetijo, kjer sta pridelala zelenjavo za lastne potrebe in prodajo. Ko se je Simon leta 1992 odločil za samostojno pot, je kmetijo razširil in specializiral izključno za pridelavo zelenjave in vzgojo okrasnih rastlin.

Sprva je Simon obdeloval le 1 hektar zemlje, danes pa vrtnarstvo Hlebec obsega že več kot 5 hektarjev njivskih površin. S širjenjem obdelovalnih površin se je širil tudi izbor pridelkov. Danes vrtnarstvo Hlebec ponujajo več kot 50 različnih vrst zelenjave in dišavnic ter na stotine vrst okrasnih rastlin.

Ponudba vrtnarstva Hlebec

Vrtnarstvo Hlebec je specializirano za pridelavo zelenjave na prostem. Gojijo tako solatnice kot plodovke, korenovke, stročnice in dišavnice. Med drugim ponujajo solate, radiče, špinačo, blitvo, zelje, brokoli, cvetačo, kolerabico, ohrovt, por, čebulo, česan, korenje, redkvice, redkvice, peteršilj in druge začimbnice.

Sezonska zelenjava

V vrtnarstvu Hlebec lahko kupite svežo, sezonsko zelenjavo, pridelano na njihovih njivah. Zelenjava je posajena in obrana ročno, brez uporabe škodljivih kemikalij. Tako ohranjajo okus in hranilno vrednost zelenjave.

Vrtnarstvo Hlebec

Sadike zelenjave in dišavnic

Poleg sveže zelenjave v vrtnarstvu Hlebec ponujajo tudi lastno vzgojene sadike zelenjave in dišavnic za sajenje na domačem vrtu. V ponudbi imajo paradižnik, papriko, kumare, bučke, solato, radič, peteršilj in druge začimbnice. Sadike so vzklile iz kakovostnih semen priznanih semenskih hiš.

READ  Gojenje jagodičevja na vrtu

Okrasne rastline

Vrtnarstvo Hlebec goji tudi veliko vrst okrasnih rastlin, grmovnic in trajnic. V ponudbi imajo številne vrste visečih in pokončnih pelargonij, petunij, begonij, fuksij in drugih balkonskih rastlin. Poleg tega gojijo še trajnice za senčna in sončna rastišča, grmovnice in okrasna drevesa.

Certifikat Demeter

Vrtnarstvo Hlebec je pridobilo certifikat Demeter za ekološko, biodinamično pridelavo. To pomeni, da pridelujejo zelenjavo in okrasne rastline po strogih smernicah biodinamičnega kmetovanja. Uporabljajo le naravna organska gnojila, se izogibajo škropljenju s sintetičnimi fitofarmacevtskimi sredstvi in skrbijo za ravnovesje v naravi.

Zelenjava in rastline z oznako Demeter so pridelane v skladu z najvišjimi standardi sonaravne pridelave. Tako ohranjajo okolje, naravno rodovitnost tal in čistočo pridelkov.

Dostava na dom

Vrtnarstvo Hlebec omogoča tudi dostavo naročene zelenjave in rastlin na dom. Stranke lahko naročijo svežo zelenjavo, sadike ali okrasne rastline preko spletne trgovine ali po telefonu in jim jo dostavijo na želeni naslov. Tako lahko uživate v sveži, lokalno pridelani hrani, ne da bi zapustili udobje doma.

Zaključek

Vrtnarstvo Hlebec s svojo dolgoletno tradicijo in izkušnjami zagotavlja kakovostno, okusno in zdravo zelenjavo ter cvetje. Njihova zelenjava ohranja poln okus in hranilno vrednost, saj je pridelana na naraven način brez uporabe škodljivih kemikalij. Z nakupom njihovih izdelkov podpiramo lokalno, sonaravno kmetijstvo.

Related posts

Kako uspešno gojiti paradižnik?

admin

Vrtnarstvo Kovačec Dornava

admin

Nasveti za obrezovanje sadnega drevja

admin

Leave a Comment