Blog za dom, potovanja, vrt in življenjski slog
Vrtnarstvo Pobrežje Maribor
Vrtnarstvo

Vrtnarstvo Pobrežje Maribor

Vrtnarstvo Pobrežje Maribor je družinsko podjetje, ki se ukvarja z gojenjem in prodajo sadik zelenjave, dišavnic in okrasnih rastlin. Nahaja se na obrobju Maribora v naselju Pobrežje in deluje že več kot 30 let. V tem članku bomo spoznali zgodovino vrtnarstva, njihovo ponudbo in prednosti nakupa pri lokalnem pridelovalcu.

Vrtnarstvo Pobrežje Maribor

Zgodovina vrtnarstva Pobrežje

Vrtnarstvo Pobrežje je leta 1985 ustanovil Franc Pobrežnik. Začel je v skromnem obsegu, najprej le z nekaj gredicami v domačem vrtu, kjer je gojil paradižnik, solato in druge zelenjavne vrste. Sčasoma se je povpraševanje povečalo, zato se je leta 1990 odločil zgraditi prve rastlinjake in povečati pridelavo.

Danes vrtnarstvo obsega že več kot 5000 m2 rastlinjakov, kjer gojijo več kot 100 različnih vrst zelenjave, dišavnic in okrasnih rastlin. Vodi ga Frančev sin Marko Pobrežnik, ki nadaljuje družinsko tradicijo in skrbi, da so vse rastline vzgojene na naraven način brez škodljivih kemikalij.

Ponudba vrtnarstva Pobrežje

V vrtnarstvu Pobrežje lahko najdete bogato ponudbo sadik zelenjave, dišavnic in okrasnih rastlin. Med zelenjavnimi vrstami ponujajo paradižnik, papriko, kumare, bučke, solato, radič, čebulo, česen in še mnoge druge. Pri dišavnicah je na voljo žajbelj, bazilika, origano, timijan, rožmarin in podobno. Pri okrasnih rastlinah pa lahko izbirate med raznobarvnimi vrtnicami, petunijami, begonijami in drugimi.

Prednosti nakupa pri lokalnem pridelovalcu

  • Rastline so prilagojene lokalnemu podnebju
  • Ni dolgih transportnih poti, zato so rastline sveže
  • Osebno svetovanje lastnika vrtnarije
  • Možnost nakupa manjših količin, primernih za domači vrt
  • Podpora lokalnemu gospodarstvu

Kako do vrtnarstva Pobrežje

Vrtnarstvo Pobrežje se nahaja v naselju Pobrežje pri Mariboru. Natančen naslov je Pobreška cesta 20. Odprt je vsak dan od 9. do 18. ure, ob nedeljah pa od 9. do 12. ure.

READ  Kako zasaditi dišavnice na vrtu?

Do vrtnarstva lahko pridete z osebnim avtomobilom ali mestnim avtobusom št. 6, ki ima postajališče tik pred vrtnarijo. Na voljo je brezplačno parkirišče za stranke. Sprejemajo gotovino in plačila s kartico.

Sklep

Če iščete kakovostne in lokalno pridelane sadike za svoj vrt ali balkon, vam toplo priporočamo obisk vrtnarstva Pobrežje Maribor. Tam boste našli široko ponudbo zelenjave, dišavnic in cvetja po ugodnih cenah. Podprite lokalne pridelovalce in uživajte v domačih pridelkih!

Vrtnarstvo Pobrežje Maribor

Related posts

Vrtnarstvo Kocjančič Ankaran

admin

Kako zasaditi trajnice na vrtu?

admin

Kako uspešno gojiti kumare?

admin

Leave a Comment