Blog za dom, potovanja, vrt in življenjski slog
Pohodništvo

Avstrijska Jezera Za Pohodništvo

Avstrija je dežela, ki slovi po svojih čudovitih Alpah, zelenih dolinah in kristalno čistih jezerih. Eno takšnih jezer, ki privablja pohodnike iz vsega sveta, je Wolfgangsee. To jezero leži globoko v avstrijskih Alpah in ponuja dih jemajoče razglede na okoliške gore. V nadaljevanju bomo raziskali to jezero, pohodniške poti okoli njega ter zakaj je tako priljubljena pohodniška destinacija.

Zakaj je Wolfgangsee priljubljen med pohodniki

Lepota narave

Wolfgangsee slovi po svoji neokrnjeni naravi in dih jemajočih razgledih na avstrijske Alpe. Jezero obdajajo strmi travnati grebeni, bujni gozdovi in visoki vrhovi, kot sta Schafberg in Zwölferhorn. Med pohodništvom okoli jezera lahko uživate v razgledih na smaragdno zeleno vodo, ki jo obdajajo zelene planjave. V daljavi pa se bleščijo snegom pokrite Alpe. Ta kombinacija naravnih lepot ustvarja pravljično kuliso za nepozabno pohodniško izkušnjo.

Raznolike pohodniške poti

Okoli Wolfgangsee vodi več kot 20 označenih pohodniških poti, ki se raztezajo od lahkih sprehodov do zahtevnih vzponov. Najdete lahko tako krožne poti okoli jezera kot tudi vzpone na okoliške vrhove, ki ponujajo čudovite razglede. Poti vodijo skozi bujne gozdove, mimo kristalno čistih potokov in planinskih pašnikov. S pohodništvom lahko raziskujete naravo v vsej njeni lepoti.

Planinske koče

Ob pohodniških poteh okoli Wolfgangsee najdete tudi več planinskih koč in gostišč. Ta ponujajo možnost za okrepčilo s tradicionalno avstrijsko hrano, domačimi slaščicami in osvežilnimi pijačami. Po napornem vzponu na vrh se lahko okrepčate na sončni terasi s čudovitim razgledom na jezero. Planinske koče ponujajo tudi prenočišča, tako da lahko uživate v večdnevnem pohodniškem izletu.

Avstrijska Jezera Za Pohodništvo

Najbolj priljubljene pohodniške poti

Krožna pot okoli jezera

Najbolj priljubljena je 12 km dolga krožna pot, ki vodi okoli celega Wolfgangsee. Pot v celoti poteka po označenih poteh in nudi čudovite razglede na jezero z vseh strani. Sprehod je primeren za vse pohodnike, tudi družine z otroki. Krožno pot lahko prehodite v celoti ali pa samo del, odvisno od vaših zmožnosti in razpoložljivega časa. Med potjo lahko počivate in se okrepčate v številnih gostilnah ob obali.

READ  Pohodništvo In Kolesarjenje Giz

Vzpon na Schafberg

Za bolj zahtevne pohodnike priporočamo vzpon na 1.783 metrov visoki Schafberg, ki slovi po panoramskem razgledu na Wolfgangsee in avstrijske Alpe. Na vrh vodi več označenih poti, najbolj priljubljena je pot iz vasi St. Wolfgang. Vzpon traja približno 3 ure. Na vrhu vas čaka razgledna ploščad, planinska koča ter muzej na prostem z zanimivimi skulpturami. S Schafberga se lahko tudi zapeljete navzdol z ozobeno železnico.

Sprehod do svetega Wolfganga

Če si želite ogledati slikovito vasico St. Wolfgang ob obali jezera, priporočamo lahek sprehod od pristana v Sankt Gilgen. Pot v eno smer traja le uro in pol in vas vodi skozi idilične avstrijske vasi do romantične cerkvice sv. Wolfganga. Vasica slovi po svoji lepi gotski cerkvi, slikovitih hišah ter številnih slaščičarnah in restavracijah ob obali.

Nastanitve za pohodnike

Okoli Wolfgangsee najdete več nastanitev, primernih za pohodnike. Na voljo so tako hoteli kot zasebne sobe in apartmaji. Nekateri ponujajo posebne pakete za pohodnike, ki vključujejo zajtrk, napotke za izlete ter možnost, da vam na koncu dneva operejo in posušijo oblačila. Za popolno sprostitev po napornem dnevu pohodništva vam priporočamo wellness centre z bazeni, savnami in masažami. Za bolj avanturistične pohodnike so na voljo tudi kampi in planinske koče v naravi.

Kdaj obiskati Wolfgangsee

Wolfgangsee je lep v vseh letnih časih. Poleti privablja s svojimi smaragdno zelenimi vodami, ki vabijo k plavanju in sončenju. Jeseni vas očarajo bujni gozdovi v živahnih jesenskih barvah. Poleti in jeseni priporočamo lažje sprehode okoli jezera. Pozimi Wolfgangsee zamrzne in privabi številne drsalce ter smučarje tekače, ki uživajo v snežnih razgledih. Spomladi je čas za zahtevnejše vzpone, ko se topi sneg in razkrijejo skrite poti do vrhov.

READ  Nogavice Za Pohodništvo

Sklepne misli

Wolfgangsee slovi kot eno najlepših avstrijskih jezer za pohodništvo. Njegova neokrnjena narava, raznolike poti in čudoviti razgledi privabljajo pohodnike iz celega sveta. Če iščete aktivne počitnice v objemu narave, vam priporočamo obisk tega bisernega jezera. Prepričani smo, da se boste domov vrnili z novimi močmi in nepozabnimi spomini.

Related posts

Navigacija Za Pohodništvo

admin

Gps Naprava Za Pohodništvo

admin

Nahrbtniki Za Pohodništvo

admin

Leave a Comment