Blog za dom, potovanja, vrt in življenjski slog
Zabava

Rtv Slo Zabava

Rtv Slo Zabava je televizijski program javne radiotelevizije Slovenije, ki je namenjen predvajanju razvedrilnih vsebin. Gre za pester program, ki vključuje oddaje lastne produkcije, nadaljevanke, filme, resničnostne šove in druge zabavne formate.

Rtv Slo Zabava ima dolgoletno tradicijo, saj so razvedrilne oddaje na sporedu že od samega začetka delovanja RTV Slovenija. Skozi desetletja so se zvrstile številne priljubljene oddaje, ki so zaznamovale slovenski medijski prostor.

Zgodovina programa Rtv Slo Zabava

Začetki razvedrilnega programa RTV Slovenija segajo v leto 1960, ko je stekel redni televizijski program. Ena prvih oddaj je bila Poglej in zadeni, ki je postala izjemno priljubljena. V 70. letih prejšnjega stoletja so sledile številne druge uspešnice, kot so bile Vikend paket, Sobotna matineja in druge.

Leta 1991 se je televizijski program razdelil na dva kanala – na SLO 1 in Kanal A (danes TV SLO 2). Slednji je bil bolj posvečen zabavnim vsebinam. Na sporedu so bile oddaje, kot so Male sive celice, Pri Črnem Petru, Na zdravje in številne druge.

V novem tisočletju se je programska shema nekoliko spremenila. Leta 2008 so uvedli poseben zabavni program pod imenom Rtv Slo Zabava, ki predvaja izključno razvedrilne oddaje.

Priljubljene oddaje Rtv Slo Zabava

Med najbolj gledanimi oddajami Rtv Slo Zabava so:

  • Znan obraz ima svoj glas – glasbeni šov, v katerem znani Slovenci posnemajo pevce
  • Pri Črnem Petru – satirična oddaja
  • Na zdravje! – kuharska oddaja
  • Vikend paket – mešanica glasbe, pogovorov in skečev
  • Misija Evrovizija – šov za izbor slovenskega predstavnika za Evrovizijo

Te oddaje dosegajo visoko gledanost in imajo zvesto občinstvo. Nekatere od teh oddaj, kot sta Pri Črnem Petru in Na zdravje!, pa se predvajajo že desetletja.Rtv Slo Zabava

READ  Zabava Za Otroke V Celju

Zakaj gledati Rtv Slo Zabava?

Rtv Slo Zabava ponuja pestro paleto zabavnih vsebin, primernih za različne okuse in starostne skupine. Nekaj razlogov, zakaj si velja ogledati program:

Kakovostna lastna produkcija

Oddaje, ki jih ustvarjajo slovenski avtorji in producenti, odražajo lokalno kulturo in aktualno dogajanje. To je tisto, kar slovensko občinstvo najbolj zanima.

Priljubljeni voditelji

Voditelji, kot so Sašo Hribar, Mario Galunič, Eva Cimbola in drugi, so že dolgoletne zvezde slovenske televizije. Njihova prepoznavnost in karizma privabljata gledalce.

Zabava za vso družino

Program vključuje oddaje, ki so zanimive za različne starostne skupine – od otroških do oddaj za starejše. Tako lahko skupaj pred televizijo uživa vsa družina.

Sprostitev in humor

Po napornem dnevu pri delu ali šoli ni boljše sprostitve kot ogled kakšne humorne oddaje, kot je Pri Črnem Petru, Vikend paket ali kaj podobnega. Smeh je pol zdravja!

Sklep

Rtv Slo Zabava s svojimi pestrimi vsebinami in priljubljenimi oddajami že desetletja navdušuje slovenske gledalce. Če iščete kakovostno domačo zabavo in sprostitev, je ta program prava izbira za vas. Zvesto občinstvo in visoka gledanost oddaj, ki se predvajajo že vrsto let, dokazujeta, da gre za enega vodilnih zabavnih programov v Sloveniji.

Rtv Slo Zabava

Related posts

Rojstnodnevna Zabava Za Otroke

admin

Novoletna Zabava Za Podjetja V Ljubljani

admin

Zabava Za Otroke V Celju

admin

Leave a Comment