Blog za dom, potovanja, vrt in življenjski slog
Visoka Škola Za Menadžment In Dizajn Aspira
Dizajn

Visoka Škola Za Menadžment In Dizajn Aspira

Visoka Škola Za Menadžment In Dizajn Aspira je zasebna visokošolska institucija s sedežem v Ljubljani, ustanovljena leta 2009. Šola ponuja študijske programe s področja menedžmenta, marketinga, oblikovanja in informacijskih tehnologij. Aspira je ena redkih visokošolskih institucij v Sloveniji, ki ponuja izobraževanje v angleškem jeziku.

Visoka Škola Za Menadžment In Dizajn Aspira

Zgodovina

Aspiro so leta 2009 ustanovili Tanja Dular, Aljoša Bagola in Tomaž Klobučar. Sprva je delovala pod imenom Visoka šola za dizajn, nato pa se je leta 2013 preimenovala v Visoko šolo za menedžment in dizajn Aspira. Leta 2015 je pridobila koncesijo za izvajanje javno veljavnih študijskih programov s področja menedžmenta in tržnega komuniciranja. Od takrat Aspira hitro raste in širi svojo ponudbo izobraževalnih programov.

Programi

Aspira trenutno ponuja naslednje študijske programe:

 • Menedžment in tržno komuniciranje (dodiplomski program)
 • Informacijski sistemi in tehnologije (dodiplomski program)
 • Oblikovanje vizualnih komunikacij (dodiplomski program)
 • Poslovna administracija (visokošolski strokovni program)

Programi so akreditirani v slovenskem in angleškem jeziku. Poleg rednega študija Aspira ponuja tudi izredni študij za zaposlene študente.

Menedžment in tržno komuniciranje

Program Menedžment in tržno komuniciranje je namenjen pridobivanju znanj s področij vodenja, načrtovanja, organiziranja, nadziranja in analiziranja poslovanja ter tržnega komuniciranja. Študentje pridobijo kompetence za opravljanje managerskih, svetovalnih in strokovno raziskovalnih nalog v podjetjih in drugih organizacijah.

Informacijski sistemi in tehnologije

Program Informacijski sistemi in tehnologije je osredotočen na področja računalništva, informacijskih sistemov, programske opreme, podatkovnih baz in umetne inteligence. Študentje razvijejo kompetence za razvoj programskih rešitev, upravljanje informacijskih sistemov ter vodenje IT projektov.

Oblikovanje vizualnih komunikacij

Program Oblikovanje vizualnih komunikacij je namenjen usposabljanju na področju grafičnega in interaktivnega oblikovanja. Študentje pridobijo znanja s področij oblikovanja embalaže, tiskovin, spletnih strani, mobilnih aplikacij in drugih vizualnih komunikacij.

READ  Dnevne Sobe Dizajn

Prednosti

Aspira ima nekaj ključnih prednosti v primerjavi z drugimi visokošolskimi zavodi:

 • Študijski programi so akreditirani v angleškem jeziku
 • Poudarek na praktičnem znanju in povezovanju s podjetji
 • Majhne študijske skupine in osebni pristop
 • Sodobna oprema in tehnologija
 • Mednarodna mobilnost študentov in profesorjev
 • Možnost opravljanja prakse v tujini

Partnerstva in sodelovanja

Aspira aktivno sodeluje z različnimi podjetji in organizacijami doma in v tujini. Nekateri ključni partnerji vključujejo:

 • Microsoft
 • Adobe
 • Telekom Slovenije
 • Studio Moderna
 • Diners Club International

Poleg tega Aspira sodeluje tudi z različnimi tujimi univerzami, med drugim University of Northampton iz Velike Britanije, FH Joanneum iz Avstrije in VIA University College iz Danske.

Zaključek

Aspira predstavlja sodobno in napredno visokošolsko institucijo, ki z mednarodno naravnanimi programi in praktičnim pristopom študentom zagotavlja kakovostno izobrazbo na področjih menedžmenta, tržnega komuniciranja, informacijskih tehnologij in oblikovanja. S poudarkom na sodelovanju z gospodarstvom in povezovanjem s tujino Aspira študentom omogoča pridobitev aktualnih kompetenc, potrebnih za uspešno kariero.

Visoka Škola Za Menadžment In Dizajn Aspira

Related posts

Grafični In Spletni Dizajn V Pisarni

admin

Notranji Dizajn Hiše

admin

Dnevna Soba Dizajn

admin

Leave a Comment