Blog za dom, potovanja, vrt in življenjski slog
Vrtnarstvo Naglič Ljubečna
Vrtnarstvo

Vrtnarstvo Naglič Ljubečna

Vrtnarstvo Naglič Ljubečna je družinsko podjetje, ki že več kot 50 let oskrbuje slovenske vrtičkarje in ljubitelje cvetja z raznovrstnimi sadikami zelenjave, dišavnic in okrasnih rastlin. Njihova ponudba vključuje tako tradicionalne kot tudi manj znane in eksotične sorte, primerne za gojenje v domačih vrtovih ali na balkonih.

Zgodovina vrtnarstva Naglič

Vrtnarstvo Naglič je bilo ustanovljeno leta 1968, ko sta zakonca Franc in Marija Naglič začela gojiti in prodajati sadike na manjši površini ob svoji hiši v Ljubečni pri Celju. Sprva sta oskrbovala predvsem lokalno prebivalstvo, sčasoma pa se je glas o kakovostnih sadikah z vrtnarije Naglič razširil po vsej Sloveniji.

Leta 1985 je poslovanje prevzel njun sin Marjan Naglič in vrtnarijo še razširil. Danes se mu pri vodenju podjetja pridružujeta tudi žena Mateja ter hčerki Petra in Eva. Skupaj ohranjajo družinsko tradicijo ter skrbijo za še večjo pestrost ponudbe in zadovoljstvo strank.

Ponudba vrtnarije Naglič

V vrtnariji Naglič lahko najdete bogato izbiro sadik zelenjave, dišavnic, okrasnih grmovnic in trajnic. Med zelenjavnimi sadikami prevladujejo tradicionalne domače sorte kot so solata, paradižnik, kumare, paprika, čebula in česen, ponujajo pa tudi manj poznane in eksotičnejše varietete.

Zelenjava

Ljubitelji zelenjave lahko izbirate med pestro paleto solat, radičev, endivije, rukole, motovilca in drugih listnatih solatnic. Na voljo so tudi sadike kapusnic, stročnic, korenovk, plodovk in ostalih vrst zelenjave. V zadnjih letih v vrtnariji Naglič vse bolj poudarjajo tudi gojenje starih slovenskih sort zelenjave, ki so prilagojene našemu podnebju.

Vrtnarstvo Naglič Ljubečna
Beautiful park design

Dišavnice

Začimbno zeliščni vrt je nepogrešljiv del vsakega domačega vrta. V vrtnariji Naglič lahko izbirate med več kot 40 vrstami dišavnic – od bazilike, drobnjaka, luštreka, origana, peteršilja, žajblja do eksotičnejše mehiške mete, limete in lemone. Na voljo so tako enoletne kot večletne dišavnice.

READ  Kako zasaditi dišavnice na vrtu?

Okrasne rastline

Ljubitelji cvetja lahko izbirate med široko paleto enoletnic, dvoletnic in trajnic. Najdete lahko tako tradicionalne in priljubljene vrste kot so begonije, petunije, geranije, vrtnice, sončnice kot tudi manj znane botanične vrste. Na voljo je tudi izbor grmovnic in okrasnih trav.

Kakovostne sadike vzgojene z ljubeznijo do narave

V družinskem podjetju Naglič posebno skrb namenjajo kakovosti sadik. Le-te vzgajajo v lastnih, moderno opremljenih rastlinjakih, kjer imajo nadzor nad celotnim procesom – od setve, presajanja, dognojevanja do končne priprave sadik za prodajo. Pri tem uporabljajo le naravna organska gnojila brez škodljivih kemikalij.

Sadike zalivajo z deževnico, zbrano v lastnih zbiralnikih, kar jim omogoča neodvisnost od nihanj vremenskih razmer. S tem tudi varčujejo z dragoceno pitno vodo. Za zatiranje škodljivcev uporabljajo naravne pripravke na osnovi vročega mleka, koprive in drugih zeliščnih ekstraktov namesto strupenih pesticidov.

Vse to pripomore h krepkemu in zdravemu razvoju sadik, ki so odpornejše proti boleznim in škodljivcem. Stranke cenijo predvsem vitalnost in bujnost sadik iz vrtnarije Naglič.

Nasveti izkušenih vrtnarjev

V družini Naglič imajo več kot 50 let izkušenj z gojenjem rastlin, zato radi delijo svoje znanje in nasvete z vrtnarskimi začetniki. Ob nakupu sadik vam bodo z veseljem svetovali glede izbire primernih sort za vaše rastišče, sajenja, oskrbe, zalivanja in preprečevanja bolezni ter škodljivcev.

Na njihovi spletni strani www.vrtnarstvo-naglic.si lahko najdete številne koristne nasvete v obliki bloga oz. vrtnarskega koledarja, kjer za vsak mesec v letu podajo priporočila glede opravil v zelenjavnem in okrasnem vrtu.

Razlogi za obisk vrtnarije Naglič

Če iščete kakovostne in vitalne sadike za svoj zelenjavni ali cvetlični vrt ali balkon, je vrtnarija Naglič prava izbira. Njihove glavne prednosti so:

  • več kot 50 let tradicije in izkušenj
  • lastna pridelava sadik v nadzorovanih razmerah
  • široka ponudba zelenjave, dišavnic in okrasnih rastlin
  • osredotočenost na avtohtone in odporne sorte
  • uporaba naravnih gnojil in ekoloških sredstev za varstvo rastlin
  • prijazno in strokovno svetovanje
READ  Kdaj sejati semena na vrtu?

Vabljeni v njihov vrtnarski center v Ljubečni pri Celju, kjer vas pričakuje prijazen in usposobljen kader. Z veseljem vam bodo pomagali izbrati in kupiti primerne sadike za vaš vrt!

Related posts

Nasveti za sajenje dreves

admin

Priprava komposta za vrt

admin

Vrtnarstvo Kocjančič Ankaran

admin

Leave a Comment