Blog za dom, potovanja, vrt in življenjski slog
Zabava Za Otroke V Celju
Zabava

Zabava Za Otroke V Celju

Celje je čudovito mesto, ki ponuja veliko možnosti za zabavo otrok. Od igrišč in parkov do muzejev in aktivnosti na prostem je v Celju veliko stvari, ki jih lahko počnejo otroci. V tem članku bom predstavil nekaj najboljših krajev za zabavo otrok v Celju.

Parki in igrišča

Celje ima veliko lepih parkov in igrišč, kjer se lahko otroci sprostijo in zabavajo na svežem zraku. Nekateri od najbolj priljubljenih so:

Mestni park Celje

Mestni park je velik in lep park v samem središču Celja. V parku je veliko travnatih površin za tek in igro z žogo, sprehajalne poti, klopi za posedanje in tudi majhen ribnik z račkami. V parku je tudi veliko otroško igrišče z gugalnicami, plezali, tobogani in drugimi igrali.

Park ob Savinji

Ta park se nahaja ob reki Savinji in ponuja čudovite sprehode ob vodi. V parku je tudi veliko igral za otroke vseh starosti, kot so gugalnice, plezala in peskovnik. Prav tako so na voljo klopi za starše, ki želijo posedati in opazovati svoje otroke pri igri.

Igrišča po soseskah

Po celotnem Celju je veliko manjših igrišč, ki so idealna za manjše otroke. Ta igrišča ponujajo peskovnike, gugalnice, plezala in druge igrala primerne za predšolske otroke. So odlična možnost za družine, ki živijo v bližini. Zabava Za Otroke V Celju

Muzeji in galerije

Celje ima nekaj odličnih muzejev in galerij, ki ponujajo interaktivne razstave in delavnice, primerne za otroke. Nekateri vredni obiska so:

Muzej novejše zgodovine Celje

Ta zanimiv muzej govori o zgodovini Celja v 20. stoletju. Poleg stalnih razstav ponuja tudi občasne razstave in delavnice za otroke na temo zgodovine. Otroci lahko spoznajo, kako so živeli ljudje nekoč.

READ  Bobi In Pika Pustna Zabava

Pokrajinski muzej Celje

Pokrajinski muzej ima arheološko, etnološko, kulturno-zgodovinsko in likovno zbirko. Občasno pripravljajo posebne razstave za otroke in družine. V muzeju je tudi Muzejska trgovina s spominki.

Galerija sodobne umetnosti

Galerija sodobne umetnosti v Celju občasno pripravlja razstave, delavnice in vodstva, primerna za otroke. Otroke spodbujajo k ustvarjanju lastnih umetnin in jim pomagajo razumeti sodobno umetnost.

Aktivnosti na prostem

Celje in okolica ponujata veliko aktivnosti na prostem, pri katerih se lahko zabavajo tako otroci kot starši. Nekaj možnosti:

Sprehodi in kolesarjenje ob Savinji

Reka Savinja teče skozi Celje in nudi veliko možnosti za sprehode, tek ali kolesarjenje ob reki. Družine lahko uživajo v naravi in opazujejo živali in rastline ob reki.

Obisk kmetije

V okolici Celja je veliko kmetij, ki ponujajo obiske in doživetja za otroke. Otroci lahko spoznajo domače živali, se vozijo s traktorjem ali pomagajo pri vsakdanjih opravilih na kmetiji.

Poletni tabori

Poleti v Celju potekajo različni tabori za otroke, od športnih do ustvarjalnih. Tabori ponujajo aktivnosti na prostem in notri, otroci pa se lahko družijo z vrstniki.

Zabaviščni parki

Čeprav v samem Celju ni velikega zabaviščnega parka, so v bližnji okolici na voljo:

Terme Celje

Termalni park Terme Celje je odlična izbira za družine. Park ponuja notranje in zunanje bazene z vodnimi atrakcijami, tobogane, savne za otroke in odrasle in še veliko več. Zraven so tudi hoteli, restavracije in masažni saloni.

Podčetrtek

V Podčetrtku je zabaviščni park Aqualuna, ki ponuja notranje in zunanje vodne atrakcije. Zraven so tudi toplice za sprostitev staršev.

Zaključek

Kot lahko vidite, ima Celje veliko ponuditi za zabavo otrok. Od parkov in muzejev do aktivnosti na prostem in zabaviščnih parkov v bližini je na voljo nešteto možnosti za uživanje z družino. Upam, da vam je ta članek pomagal izbrati nekaj novih idej za preživljanje prostega časa z otroki v Celju.

Related posts

Hipnoza Dobra Zabava

admin

Novoletna Zabava Z Živo Glasbo

admin

Oblačila Za Novoletno Zabavo

admin

Leave a Comment